+382 69 893 315 +382 69 909 714 +382 69 629 516 (Viber, WhatsApp) info@durmitoradventure.com

Via Ferrata Durmitor

Via Ferrata, kao osigurana pješačka staza, koja prelazi nedostupne dijelove planinskih masiva, uz pomoć sajli i metalnih lestvi, pogodna je ne samo za profesionalne alpiniste već i za osobe sa prosječnom fizičkom kondicijom.
Ova Via Ferrata se nalazi na stijeni Uvita Greda, koja je udaljena 10 minuta hoda od Sedla, u samom srcu Nacionalnog Parka Durmitor. Počinje na nadmorskoj visini od 2000m, a završava se na 2198m. Sa vrha Uvite Grede, može se vidjeti veliki broj vrhova Durmitora. Svi učesnici dobijaju punu alpinističku i zaštitnu opremu i vode ih naši iskusni vodiči.

Jahanje konja

Za sve one koji žele da se povežu sa prirodom i životinjama na jedinstven način, jahanje konja je pravi izbor. Bilo da ste početnik ili iskusan jahač, ova aktivnost će vam donijeti neizmjerno zadovoljstvo. Jahanje nije samo zabavno, već i zdravo. Važno je pravilno držanje, pa čak i dok sjedite, aktiviraćete svaki mišić. Ova aktivnost je vrlo pogodna za djecu, a naše osoblje će se pobrinuti da se osjećate sigurno i uživate ne samo u kontaktu sa životinjom, već i u predivnoj okolini. Ako želite da vaše dijete usvoji novi odnos prema prirodi, naš ekološki pristup je prava stvar za Vas.

ATV ture

Jeste spremni za zabavu na četiri točka? Doživite ljepotu nacionalnog parka Durmitor na drugačiji način, off-road vožnjom po nestvarnim predjelima najviše crnogorske planine. Uz adrenalinsku injekciju koju vam mogu pružiti samo ATV vozila saznajte zašto je Crna Gora zemlja “divlje ljepote”.
Da bi bezbrižno uživali u netaknutoj prirodi i divili se spektakularnom pogledu brinu se naši iskusni vodiči, koji su uvijek uz vas, starajući se da sve protekne u najboljem redu, a posebno pazeći na vašu sigurnost. Provozajte se našim ATV vozilima i stvorite uspomene kojih ćete se uvijek rado sjećati.

Via Ferrata – Kotor

Via Ferrata u Kotoru, nalazi se na izlazu iz kanjona Škurde i na ulazu u Stari grad Kotor.
Počinje na nadmorskoj visini od 80m i završava se na 205m. Stijene na kojima se nalazi ova via ferrata pružaju sjajan pogled na Bokokotorski zaliv, kao i na tvrđavu San Giovanni i cijeli Stari grad Kotora.
Svi učesnici dobijaju kompletnu alpinističku i zaštitnu opremu (kacigu, pojas i ferrata sistem, koji uključuje 2 karabinera, konektor pojasa i sigurnosni sistem). Svi učesnici vođeni su našim iskusnim vodičima.

Via Ferrata – Peć

Dvije Via Ferrata rute u blizini Peći su najnapredniji avanturistički proizvodi na Kosovu. Iako je tura čist adrenalin, nije potrebno prethodno iskustvo. Oko 90 posto naših klijenata probaju ovu aktivnost prvi put. Ipak. Dok se penjete uz vertikalno postavljene metalne merdevine, visoko iznad kanjona Rugova, vaše srce će jako lupati od uzbuđenja. Stićićete do nevjerovatnih pogleda na okolne planine. Avantura koju morate probati kada posjetite Kosovo. Na putu ćete otkriti drevne pećine, koje su godinama koristili sveštenici, seljaci ili vojnici, a sada pružaju utočište za ptice i druge divlje životinje.

Peaks of the Balkans

(Kosovo) Prokletije, daleki i misteriozni planinski vijenac, veći dio dostupan samo pješke, nudi više od ljepote. Prokletije su dom pastirima i drevnim pastoralnim tradicijama koje još nijesu uništene. U izolovanim selima tragovi nekadašnjeg stila života i dalje opstaju. Balkan Nature Adventures je turistički operater sa Kosova, specijalizovan za avanturistički turizam i koji nudi pješačke ture na Kosovu, kao i regionalne pješačke ture Balkana. Posebno smo fokusirani na turu Vrhovi Balkana, u Albaniji, na Kosovu i Crnoj Gori. Sjedište kompanije je u Peći, malom mjestu pored Dinaridskih Alpa na zapadnom Kosovu.